Снимка ПиксабейКитай наложи огромна санкция на световноизвестна търговска марка. Глоба от 18,2

...
Снимка ПиксабейКитай наложи огромна санкция на световноизвестна търговска марка. Глоба от 18,2
Коментари Харесай

Китай глоби Алибаба с 2,78 млрд. долара

Снимка Пиксабей

Китай наложи голяма глоба на световноизвестна търговска марка. Глоба от 18,2 милиарда юана (2,78 милиарда долара) постановиха китайските управляващи на колоса в областта на електронната търговия Alibaba, оповестява АП. Глобата е поради нарушение на регулациите за конкуренцията и корист с господстващо състояние на пазара, оповестиха китайски медии. Разследването против Alibaba стартира през декември предходната година. 

" В последните няколко месеца ние в цялостна степен сътрудничехме с проверяващите органи, запознахме с политиката на държавното управление и упованията му във връзка с стопанската система в интернет пространството. Във връзка с това ние направихме оценка на нашите вътрешни системи и направихме усъвършенствания, с цел да обезпечим стабилната работа на нашия бизнес ", се споделя в изказване на Alibaba след оповестяване на решението.

В него се акцентира, че актуалното наказване ще послужи като предизвестие и тласък и за другите компании, защото отразява нормативните упования на регулативните органи във връзка с развиването на един бранш.

В изказването на Alibaba се акцентира и че с помощта на икономическото и софтуерно развиване на Китай, а и на нормативната поддръжка на нововъведенията, Alibaba е получила опция за основаване на такива платформи като Taobao и Tmall в помощ на милиона дребни и междинни търговци и стотици милиони консуматори. Бизнес моделът на такива платформи е понижил загубите и е повишил успеваемостта на икономическата активност.

Припомняме, че в края на предходната година създателят на Alibaba Group Джак Ма изчезна от общественото пространство, което предизвика редица спекулации. Това се случи откакто милиардерът не се беше появявал обществено от 24 октомври, когато подлага на критика регулаторната система на Китай в тирада на конгрес в Шанхай, до 20 януари 2021 година

Сблъсъкът му с длъжностни лица докара и до прекъсване на обществено публично предложение в размер на 37 милиарда $ за финансовия филиал Ant Group, напомни

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР